オンライン英会話ともろもろ

オンライン英会話(スパトレ)の復習とその他諸々英語表現を記録していきたいなと思っています

Discussion Pre-intermediate (South Koreans Start to Like Cheese)

スパトレで英会話勉強中。スパトレではフィリピンの先生から英会話を学びます。その分お安い!

 

英会話中級レベルの人向けの素材を使用しています。

 

今日は、ロナマリー先生。発音とても良い。明るく優しい感じ😊

 

♪今日のチャプター♪

South Koreans Start to Like Cheese(韓国人、チーズ好きに)

South Koreans traditionally eat most meals with a generous dollop of the fiery local side dish kimchi, but they are also growing taste for another fermented food – cheese.

South Korea is one of the fastest growing markets. Cheese demand has been increased, thanks to exposure to Western dishes such as pizza, but South Koreans also incorporate cheese into local dishes like noodle soup and kimchi stir-fried rice.

(韓国人は昔から、ヒリヒリと辛いキムチを副菜として大量に食しているが、違うタイプの発酵食品を好むようになっている。チーズである。

韓国でのチーズ市場は急激に拡大している。ピザなどの欧米料理を知ったこともあり、チーズ需要が拡大しているが、韓国人はチーズを麺類やキムチチャーハンなど地元の料理に取り入れている。)

 

♪全体の流れ♪

~small talk(元気?何してた?などの軽い会話)、small test from the previous lesson(前回のレッスンからの単語確認(3単語))vocabulary check(知らない単語の確認)、casual questions(今回のトピックに関連しての簡単な質問)、repetition(先生の後に読む)、comprehension test(記事の理解度チェック)、discussion(記事の感想など)~

 

・small talk(何してる?)

先生:It’s a holiday. What were you doing so far?(休日だね。何してる?)

私:I just stayed home and relaxed.(特に何も。くつろいでました。)

 

・casual questions

先生:Do you like cheese?(チーズ好き?)

私:Yes. I like pizza, cheese, etc. I also enjoy them by cutting them without cooking or heating it. (好きです。ピザとかチーズケーキとか。加熱とか調理とかせず、カットして食べることもあります。)

↑「そのまま食べるのも好き」が出てこんかった~。調理せずって言う以外にどう言えばいいんだろ。。

 

♪今日の質問①♪

Q(先生から): 今回の話をどう思った?

A(私の回答):The article says that Japan is by far the biggest consumer of cheese in Asia. I think this is right. I hardly see people who don’t like cheese. In Japan, I believe that the cheese consumption was not so big before.Since about 20 years ago, a wide selection of cheese came to be imported. Some kind of cheese, like camembert became popular among Japanese. The quality of delivered pizza also improved. Then, the cheese consumption increased. I think Korean found any cheese accepted by them, like the Japanese case. For some Korean food today, I have an image that cheese is used as a main ingredient. I know cheese takkarubi, Korean cheese pancake.The spicy taste of Korean dishes goes well with cheese.(アジアでは日本がチーズを最も消費しているとあったけど、うなずける。チーズを嫌いと言う人にあまりあったことがない。日本でも昔そんなにチーズ食べなかった。20年ほど前から輸入されるチーズの種類が増えて、カマンベールとかおいしいが輸入されるようになった。宅配ピザのレベルも上がった。それで、チーズ消費量が増えた。韓国人でも同じように、おいしいチーズの食べ方が浸透したのかなと思う。チーズタッカルビとか、最近の韓国料理ではチーズが使われているイメージ

 

 ♪今日の質問②♪

Q(先生から): It is an influence of Korean drama. Samgyeopsal is very popular in Philippines. How SouthKorean food influence the food in Japan?(韓国ドラマの影響でサムギョプサルとか韓国料理はフィリピンで流行ってる。韓国食が日本の食に影響与えてたりする?)

A(私の回答):Of course, we eat kimchi and other Korean food. Cheese Takkarubi is very popular. It is a dish cooked with a plate. At the side, sweet and spicy taste chicken is aligned and at the center a dollop of melting type cheese is placed. We eat the chicken by dipping it in the melting cheese. Korean sweets are also popular. Many Japanese like Korean artists like BTS, so their influence is huge in Japan, too.   (はい。キムチは勿論食べるし、他の韓国料理も食べます。チーズタッカルビとかすごく流行ってます。プレート使って、プレートの端に甘辛なチキンを並べて焼いて、真ん中に大量の溶けるチーズを置いて、溶けたチーズにチキンをディップして食べます。韓国スイーツも流行ってる。BTSとか韓国アーティストも人気だし、その影響は日本でもあると思う。)

↑チーズを置くの「置く」って何( 一一)?placeにしたけど、自信ない。流行るもpopular

しか出てこない。。韓国スイーツは、’チーズハットク’だな。出てこんかった~😓

 

♪今日の質問③♪

Q(先生から): 一番好きな韓国料理は何?

A(私の回答):Bibimpap. It is like stirred rice in a heated stone bowl(ビビンバ。温めた石製のボウルの中に入った炒飯みたいなもの。)

↑石焼ビビンバをネットで調べたら、Bibimbap is rice topped with namul(seasoned vegetables) and meat, and gochujang or other sauce. The toppings are usually stirred together with the rice before eating.(ナムル、肉とコチュジャンなどのソースをのせた米料理。食べる前に全部かき混ぜます。)・・って。なるほど。ちょっと焦げたところがおいしい(slightly burnt parts are excellent!)

 

しどろもどろさと、言葉がぱっと出てこないのはあいかわらず。

言葉のバリエーションも課題だったな。また、がんばろ。

感情出してね、って先生に言われた。英語喋るのに必死で余裕ないわ~。まぁがんばろ。